Blanurile de dimensiuni mari se curata pe portiuni.
Blanurile
albe se curata frecandu-le cu o pasta obtinuta din talc si neofalina.
Dupa cateva ore , se scutura blana si apoi se piaptana perii cu o perie
moale.
De asemenea , blanurile albe se curata cu malai fierbinte ,
talc sau faina alba. Se freaca blana cu produsul respectiv , de la
guler spre poale , in asa fel incat acesta sa ajunga pana la radacina
perilor. Dupa ce se curata bine , se scutura de mai multe ori si in
final se trece peste ea cu o perie curata , degresata in prealabil.
Blanurile se pot degresa perfect fara sa-si piarda stralucirea , daca se freaca energic perii cu tarate proaspete de grau.
Pentru
indepartarea petelor de grasime si transpiratie se poate folosi un
amestec format din : alcool sanitar si amoniac 10 % 1:1 ( parti egale in
greutate) sau amestec preparat din amoniac , sare de bucatarie si apa ,
1:3:50 ( parti in greutate).
Petele galbene de pe blanurile albe
se curata cu o solutie de hidrosulfit de sodiu sau apa oxigenata ( o
lingurita la 400 ml apa).
Blana de astrahan se curata foarte bine si capata o strlucire deosebita daca se freaca cu miez de nuca uscat , taiat in doua.
In
general , blanurile isi recapata stralucirea initiala , daca se freaca
usor cu un tampon de flanela inmuiat in terebentina . Dupa tratament se
freaca blana cu o flanela uscata se zvanta complet pielea.
sursa: www.mesterucasei.com