Cum scot petele de pe blanuri naturale si sintetice

Blanurile de dimensiuni mari se curata pe portiuni.

Blanurile albe se curata frecandu-le cu o pasta obtinuta din talc si neofalina. Dupa cateva ore , se scutura blana si apoi se piaptana perii cu o perie moale.

De asemenea , blanurile albe se curata cu malai fierbinte , talc sau faina alba. Se freaca blana cu produsul respectiv , de la guler spre poale , in asa fel incat acesta sa ajunga pana la radacina perilor. Dupa ce se curata bine , se scutura de mai multe ori si in final se trece peste ea cu o perie curata , degresata in prealabil.

Blanurile se pot degresa perfect fara sa-si piarda stralucirea , daca se freaca energic perii cu tarate proaspete de grau.

Pentru indepartarea petelor de grasime si transpiratie se poate folosi un amestec format din : alcool sanitar si amoniac 10 % 1:1 ( parti egale in greutate) sau amestec preparat din amoniac , sare de bucatarie si apa , 1:3:50 ( parti in greutate).

Petele galbene de pe blanurile albe se curata cu o solutie de hidrosulfit de sodiu sau apa oxigenata ( o lingurita la 400 ml apa).

Blana de astrahan se curata foarte bine si capata o strlucire deosebita daca se freaca cu miez de nuca uscat , taiat in doua.

In general , blanurile isi recapata stralucirea initiala , daca se freaca usor cu un tampon de flanela inmuiat in terebentina . Dupa tratament se freaca blana cu o flanela uscata se zvanta complet pielea.

sursa: www.mesterucasei.com