Petele proaspete de cacao de pe tesaturile de orice natura se umezesc cu
apa , apoi se freaca usor locul respectiv cu sare fina de bucatarie
dupa care se sterge sau se spala cu multa apa.
De pe tesaturile
albe ( in , bumbac) , petele proaspete se pot inlatura printr-o spalare
cu apa si detergenti adecvati , iar in cazul cand mai raman urme galbui ,
atunci acestea se albesc cu apa oxigenata . Petele de pe tesaturile de
lana sau semilana se curata intai cu benzina , prin tamponare , apoi se
spala cu o solutie de 1-2 % amoniac , dupa care se limpezesc bine cu apa
rece , in care s-a adaugat putin otet ( 20 ml otet la un litru de apa).
Petele
mai persistente de pe matasurile colorate , matasuri artificiale sau
acetat , se pot inlatura prin tratarea lor cu acid oleic , apoi cu
benzina. Acestea se mai pot indeparta si prin tamponare cu glicerina ,
dupa care se spala , cu multa apa .