Scoaterea petelor de pe oglinzi

Petele de grasime sau urmele de muste se inlatura stergand locul respectiv cu creta amestecata cu alcool sanitar sau cu neofalina.

Petele de grasime se mai pot indeparta cu o solutie de sapun si apa.

Daca mustele au murdarit ramele aurite ale oglinzilor , se sterg petele cu o carpa moale , de preferinta de flanela , inmuiata intr-o pasta ( de consistenta smantanii) obtinuta din scrobeala alba si ulei de floarea soarelui . Urmele lasate de pasta se inlatura trecand pe deasupra cristalului oglinzii sau peste metal un tampon umezit in apa calduta. Se sterge si se lustruieste apoi locul respectiv cu o flanela uscata.

De asemenea, petele de pe oglinzi se mai pot scoate si cu Cif pentru suprafete de inox. se pulverizeaza suprafata, se lasa cam 5 minute, depinde de cat de rezistenta este pata, si se sterge cu carpa de microfibra. Atentie si unde este plasata oglinda - daca este in baie, feriti toate obiectele / lucrurile de langa oglinda de actiunea spray-ului de la Cif, le poate ataca iremediabil (este si toxic). Daca oginda este in hol, si in spatele ei este perete cu lavabila, este bine sa protejati peretele cu un prosop sau un alt material textil / hartie absorbant care sa previna solutia sa intre in contact cu lavabila (o poate decolora, / deteriora).